Hyrde drömlägenhet – upptäckte dold kamera vid sängen

Publicerad 2018-09-11

Ingen behaglig upptäckt...

Paret var glada över lägenheten de hyrt under semestern.

Fram till att de gjorde den obehagliga upptäckten.

Om du använder Airbnb, så lär du vilja läsa detta och eventuellt sluta använda tjänsten”.

Så inleds 34-årige britten Dougie Hamiltons uppmärksammade inlägg på Facebook. Han och flickvännen hade sett fram emot en semester i Toronto och lyckats komma över det perfekta boendet – trodde de.

Det var en video om spionkameror, som Dougie nyligen sett på Facebook, som fick honom att börja ana oråd. Efter en lång dag på stan låg paret och tog det lugnt på soffan, när en väckarklocka fångade Dougies uppmärksamhet.

Något kändes inte riktigt rätt...

Plötsligt poppade den där videon upp i huvudet på mig. Tänk om det fanns en spionkamera i klockan”, skriver Dougie på Facebook.

Trots att han kände sig löjlig som ens tänkte tanken, bestämde han sig för att undersöka klockan närmre. Det var något med sladden som inte riktigt stämde, tyckte han. Dougie plockade därför isär klockan – och mycket riktigt.

Bakom den digitala displayen dolde sig en kameralins.

Upptäckten, att en dold kamera var riktad mot parets säng, gjorde dem både äcklade och upprörda. De tog direkt kontakt med både polis och Airbnb.

Hyresvärden visade sig ha flera lägenheter på sajten, och hundratals omdömen.

Polisen i Toronto utreder just nu ärendet, och värdens alla bokningar har ställts in.

– Vi tar väldigt allvarligt på integritetsfrågor och har nolltolerans mot sådant här beteende. Vi har tagit bort personen från plattformen medan vi utreder saken, och vi erbjuder gästen vårt fulla stöd, säger en talesperson för Airbnb till brittiska Metro.

Följ ämnen i artikeln