Festade för 20 000 kr – i månaden

Uppdaterad 2018-08-29 | Publicerad 2011-03-03

MS-sjuka Hedda Wallén dolde sjukdomen – och levde lyxliv

Hedda Wallén ville hellre vara glada Hedda än få stämpeln som sjuk – och dolde MS-diagnosen för vännerna.

Kvällens ”Lyxfällan” blev vändningen, både för plånboken och själen.

– Det här är det bästa jag har gjort, säger Hedda till Aftonbladet.

Hedda Wallén, 30, har en bra inkomst, men brände drygt 40 000 kronor varje månad. När ”Lyxfällan” kom i kontakt med henne i höstas hade hon en samlad skuld på cirka 300 000 kronor. Samtidigt som nästan 20 000 kronor gick till sådant som nattklubbshäng och fika.

Tvingades jobba extra

– Jag lever på mina kreditkort och ser fram emot nästa lediga helg, säger Hedda i programmet.

Hon bar också på en hemlighet; det faktum att hon fick diagnosen MS för några år sedan. Men för att finansiera sitt liv fortsatte hon att arbeta heltid på lager och extra på nattklubb på helgerna.

Tänkte inte på framtiden

Nu, tre månader efter att programmet spelades in, säger Hedda att hon kände sig tvungen att göra allt på sin lediga dag. Kosta vad det kosta ville. Och sjukdomen gjorde att hon inte ville tänka på framtiden. När det stod klart för Hedda vart alla pengar gick och vad hon skulle kunna göra i stället bröt hon mönstret.

– Om man skippar det lilla så blir det mycket till slut, säger hon. Nu har jag mer semesterplaner och funderar på att åka till Österrike med vänner i sommar.

Hedda samlade också sina vänner och kollegor för att berätta om diagnosen. Något som gjorde att en tyngd lättade från hennes hjärta.

– Det är fortfarande skitjobbigt att sjukdomen är så oviss, jag har ingen kontroll. Men jag tar en dag i taget.

I kväll, 21.00 ”Lyxfällan”

Följ ämnen i artikeln