Barngäng skrämmer boende i Grums

TT

Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2019-07-08

Barngäng härjar i Grums. Arkivbild.

Familjer i ett bostadsområde i Grums kommun larmar om grova trakasserier och hot från en grupp barn i området, rapporterar flera medier.

– Det har skett hotelser mot andra barn, misshandel och sexistiska uttryck från barn så unga som åtta till tolv år, säger Lennart Hynynen, kommunpolis i området, till TT.

Boende vittnar om attacker med rör, strypgrepp och stenkastning, skriver GT. Enligt Hem & hyra som var först med att rapportera om detta ska barn även ha hotats om våldtäkt. Händelserna blev kända då Hyresgästföreningen kallade kommun, bostadsbolag och polis till ett möte för att hitta en lösning. Problemen ska ha pågått i nästan ett års tid.

– Vi ser allvarligt på detta och kommer att ta tag i det. Det är inte säkert att de (föräldrarna) ens känner till vad deras barn håller på med, säger Lennart Hynynen till TT.

Hyresgästföreningen och bostadsbolag planerar nu en informationsdag i området, och efter semestrarna kommer polisen kontakta samtliga föräldrar till barnen i området. Ingen polisanmälan har ännu gjorts om händelserna.

Följ ämnen i artikeln