Man blev knivhuggen i Österlenmord

TT

Publicerad 2019-07-15

Polis och polistekniker vid brottsplatsen i februari. Arkivbild.

En man hittades mördad under oklara omständigheter i en ort på Österlen i Skåne i februari. Efter nästan ett halvår meddelas resultat från obduktionen: Mannen blev knivhuggen till döds, rapporterar Ystads Allehanda.

Det var den 5 februari som det larmades om en explosion vid ett uthus intill en bostad. När blåljuspersonal kom dit hittade de en död man vid uthuset, som uppges ha stått i brand. Platsen spärrades av och polisen utredde saken som ett mord.

– Han hade ett antal stickskador på olika ställen på kroppen och har avlidit genom förblödning, säger åklagaren Henrik Steen till Ystads Allehanda.

Om det faktiskt inträffade någon form av explosion är ännu oklart. Mannen dödades flera timmar innan larmet kom in, visar obduktionen.

En 25-årig man häktades ett par dagar senare misstänkt för mordet. Han misstänks ha lidit av en allvarlig psykisk sjukdom, skriver Kvällsposten. Han har nu suttit häktad i 23 veckor och åklagaren ska sannolikt söka ytterligare förlängning.


PODD: Så besegrades terrorsekten IS

Terrorgruppen IS sista fäste har fallit efter flera års strider. I Aftonbladet Daily försöker vi reda ut hur IS kunde bli så stora, och hur de slutligen besegrades.
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen