Misstänks ligga bakom två uppmärksammade dåd i våldsvågen

Publicerad 2024-01-31

Polisens tekniker undersöker brottsplatsen efter skjutningen i Åkersberga.

En vit pickup kraschade in i ett hus efter dödsskjutningen i Jordbro.

Mindre än ett dygn tidigare ska en likadan bil ha setts vid en skjutningen i Åkersberga, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Nu häktas en man misstänkt för att vara beställaren – bakom båda båden.

En 23-årig man häktades på tisdagen misstänkt för anstiftan till mord i två skottdåd.

Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och penningtvätt.

Det första beställningen mannen häktas för skedde den 26 september. En man i 60-årsåldern upptäckte att det brann på altanen utanför hans villa i Åkersberga. När han gick ut för att kolla träffades han av skott.

Polisen misstänker, enligt uppgifter till Aftonbladet, att det rörde sig om en felskjutning. För på samma adress står en anhörig till en Foxtrot-medlem skriven. Den 60-årige mannen överlevde skjutningen.

En vit pickup misstänks ha varit flyktbil och fångades på en övervakningskamera i samband med dådet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Den vita Dodgen dundrade rätt in i huset efter dödsskjutningen i Jordbro.

Två dåd på mindre än ett dygn

Den andra dådet mannen misstänks ha beställt inträffade knappt ett dygn senare när stod fyra personer och grillade i Jordbro. Då dök samma misstänkta vita pickup upp bredvid de grillande männen och öppnade eld mot dem. Två träffades av skotten och en av dem, en 23-årig kazakisk man, dog.

Pickupen hittades kort därefter kraschad i ett hus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är misstänker polisen att även det dådet kan röra sig om en felskjutning och att den 23-åriga kazakiska mannen inte var den egentlige måltavlan.

Tre personer – en 22-årig man, en 21-årig kvinna och en 18-årig man har tidigare häktats misstänkta för skjutningen i Jordbro.