New York söker en blodtörstig rått-tsar

Publicerad 2022-12-03

Ungefär två miljoner råttor finns runt om i New York.

Är du någorlunda blodtörstig och öppen för att slakta råttor på löpande band?

Då kanske jobbet som New Yorks nya ”rått-tsar” är något för dig.

Fram tills nu har råttorna vunnit kampen, men den som lyckas vända stridslyckan kan vänta sig en riktig panglön.

Har du vad som krävs för att göra det omöjliga?

Så inleds annonsen för jobbet som New Yorks nya ”rått-tsar” som ska komma tillrätta med med megastadens skenande råttproblem.

Någorlunda blodtörstig

Men det är inte vem som helst de söker. Den perfekte kandidaten ska - förutom att ha erfarenhet av likande jobb - ha ”en svindlande attityd, listig humor och en allmän aura av tuffhet". Dessutom ska personen ha hög motivation och vara ”någorlunda blodtörstig”.

Ledare för ”The Rat Pack”

Rått-tsaren blir ansvarig för hela stadens organisation för att bekämpa de gäckande råttorna, en grupp som döpts till ”The Rat Pack”.

Men hittills verkar gruppen inte lyckats särskilt väl. Råttorna har lyckats behålla övertaget, vilket den som får jobbet förväntas ordna utan att lägga fingrarna emellan.

”Trots deras framgångsrika strategi för att engagera allmänheten och deras fräcka närvaro i sociala medier är råttor inte våra vänner – de är fiender som måste besegras av våra gemensamma krafter”, står det i annonsen.

Borgmästaren i New York: ”Råttorna kommer hata den här jobbannonsen”

Två miljoner råttor

Det uppskattas att det finns ungefär två miljoner råttor i New York.

”Det finns INGET jag hatar mer än råttor”, skriver stadens borgmästare Eric Adams, på Twitter.

och antalet rapporter från folk som sett de små gnagarna har stigit med 67 procent sedan 2019, så den nye rått-tsaren har att göra.

Men å andra sidan är jobbet välbetalt. Upp till 1,7 miljoner kronor om året kan den som lyckas landa jobbet få. Dessutom kommer den nya tsaren inte stå ensam meddelar New Yorks borgmästare Eric Adams i annonsen.

"Råttorna kommer hata den här jobbannonsen. Men 8,8 miljoner New York-bor står redo att samarbeta med dig för att minska råttpopulationen, öka renligheten och hindra sjukdomar"

Följ ämnen i artikeln