Polisen sätter in drönare i sökandet efter Eirin, 43

Publicerad 2019-12-28

Norska Eirin har snart varit försvunnen i fyra dygn.

Polisen ska nu flyga med drönare för att få en överblick av platsen där 43-åringen senast sågs.

– De iakttagelser vi hittills fått in har inte lett oss framåt i utredningen, säger presstalespersonen Katarina Rusin.

Hon har inte setts till sedan sent på julaftonskvällen. Då observerades 43-åriga Eirin vid kajen i Landskrona som Venbåtarna avgår ifrån.

Polisen misstänker att ett brott kan ligga bakom försvinnandet. Utredarna arbetar nu under stark tidspress för att ta reda på vad som kan ha hänt Eirin. I flera dagar har dykare från Kustbevakningen sökt i vattnet – utan resultat. Nu sätter polisen in drönare för att få en bättre överblick av området.

– Platsen där hon sågs senast är naturligtvis mycket intressant. Därför gör vi grundliga genomsökningar, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Analyserar mobiltelefonen

Polisen har även tagit Eirins mobiltelefon i beslag.

– Den ska analyseras för att se om den innehåller information som kan leda oss framåt i utredningen, säger Katarina Rusin.

– Det kan handla om samtalsloggar, bilder eller textmeddelanden. Allt sådant kan hjälpa oss att ta reda på var hon har varit och vilka personer hon har haft runtomkring sig den aktuella kvällen.

Pojkvännen har förhörts

I nuläget är ingen person misstänkt för brott i samband med försvinnandet.

Under julaftonskvällen åt Eirin mat tillsammans med sin pojkvän på en pub i Landskrona. De ska sedan ha gått till en vän, för att därefter röra sig mot hamnen.

Pojkvännen har förhörts av polisen.

– Vi har hållit förhör med hennes respektive. Men jag kan inte gå in på vad som framkommit i de samtalen.

Utredarna är fortsatt mycket intresserade av att få in tips från allmänheten.

– Har man sett kvinnan eller om man har andra upplysningar är det viktigt att man hör av sig. Det kan visa sig att uppgifterna är av vikt för att vi ska hitta henne, säger Katarina Rusin.

Ring polisen på 114 14 om du har information om fallet

Följ ämnen i artikeln