Man gripen misstänkt för mordet på Sinan, 25

avAdam Westin, August Håkansson

Sinan, 25, mördades i september när han var på väg för att köpa dricka.

Han sköts ihjäl kallblodigt med flera skott på nära håll.

Nu har polisen gripit en 21-årig man.

– Det kan bli aktuellt med fler gripanden, säger Mats Johansson vid polisen.

Mordet inträffade nära Farsta Centrum i södra Stockholm kvällen den 21 september.

25-åriga Sinan var hemma hos en kompis och gick iväg för att köpa lite dricka, har Aftonbladet/Efterlyst tidigare rapporterat. När Sinan var på väg från centrumet sköts han med flera skott från nära håll på en parkeringsplats på Larsbodavägen.

– Sannolikt har gärningsmannen vetat att han skulle passera där och väntat på honom. Det är uppenbart att det här var planerat, har Mats Johansson vid polisen i region Stockholm Syd tidigare sagt.

1 av 8

Var inblandad i konflikt

Polisens teori är att Sinan var inblandad i någon form av konflikt under veckan innan mordet. Kanske längre tillbaka än så.

Minuter efter mordet upptäckte boende i stadsdelen Fagersjö en brinnande bil, som sedan exploderade. Polisen misstänker att bilen är kopplad till mordet.

På tisdagen greps en 21-årig man som tidigare varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mordet.

– Vi var ute redan imorse och gjorde husrannsakningar och letade efter honom. Klockan 14.15 var det en patrull som hittade honom och det var helt odramatiskt, säger Mats Johansson vid polisens enhet för grova brott, Stockholm syd.

”Kan bli fler gripanden”

Polisen säger att de jobbat stenhårt med fallet sedan mordet inträffade, och att det varit ett gott samarbete mellan polisens rotel för grova brott och flera lokalpolisområden.

Målet är nu att presentera så pass mycket bevis att åklagaren finner skäl att begära mannen häktad.

Och det kan bli aktuellt med fler gripanden.

– Vi jobbar utifrån teorin att han inte var en ensam gärningsman. Det kan bli aktuellt med fler gripanden, säger Mats Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM