Fullt fokus på barnen – mobilförbud införs

avMiriam Bratt

Foto: Simon Paulin / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN

Mobiler, surfplattor och datorer blir ett minne blott på ett badhus i Uddevalla. Allt för att föräldrar ska ha fokus på sina barn.

– Vi måste öka fokus på barnens säkerhet. Många vuxna är ouppmärksamma när barnen är i vattnet, säger Malin Bengtsson, badmästare och enhetschef på Walkesborgsbadet till Bohusläningen.

Nu ska totalförbud mot skärmar införas på Walkesborgsbadet i Uddevalla. Personalen har nämligen tröttnat på föräldrar som sitter med näsan in i en skärm istället för att hålla koll på sina badande barn.

Badhuset har anställda barnvakter, men trots det är föräldrarna ansvariga för att hålla koll på barnens säkerhet. I Bohusläningen beskrivs att incidenter skett på Walkesborgsbadet just för att föräldrar varit upptagna med mobiltelefoner.

– Det uppstår incidenter i stort och smått. Det kräver engagemang från personal som får prata med vuxna som inte har full uppmärksamhet, säger badmästaren och enhetschefen Malin Bengtsson på Walkesborgsbadet till den lokala tidningen.

”Äntligen”

Förbudet ska gälla i såväl simhallen som omklädningsrum och duschutrymme. Och det är i och med årsskiftet som förbudet börjar gälla.

– Äntligen, säger Malin till Bohusläningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uddevalla

Simhallar