Fick 2.0 på högskoleprovet – första gången han skrev

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-14

Den 24 oktober är det dags – högskoleprovet kan vara ditt första steg mot ett nytt liv.

Om resultatet är bra, vill säga.

– Man behöver inte ha alla rätt, det är ganska god marginal, säger Max Friberg som fick 2.0 första gången han skrev provet.

Max Friberg.

Högskoleprovet liknar inget annat prov. Du kan inte gräva ner dig i böcker och hårdplugga för att nå bra resultat – men det finns andra sätt att förbereda sig.

– Det finns olika strategier för att lösa frågorna, men det största problemet är ofta att det tar för lång tid. Det gäller att lära sig vilka frågor man ska hoppa över – om de är för svåra är det bättre att gå vidare till nästa, säger Max Friberg som fick 2.0 första gången han skrev provet och nu är lärare på bliantagen.nu.

Så får du ett bra resultat

Stalltipset är att hämta hem gamla prov för att få en förståelse för upplägget. Vill man finns det också kurser som lär ut tekniker för att få så bra resultat som möjligt.

– På bliantagen.nu har vi kurser där vi systematiskt går igenom de olika delarna och hur mycket tid man har för att lösa uppgifterna, säger Friberg som under måndagen, tillsammans med Jonatan Berggren, chattade med Aftonbladets läsare.

Läs chattsammandraget här .

bliantagen.nu