Trump får känna på sitt egna handslag – flyger framåt

Publicerad 2018-06-29

Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa var förberedd på Donald Trumps omdiskuterade handskakning.
Han var så startklar när han skulle hälsa på Trump under onsdagen att han lyckades få in ett rejält ryck med handen, vilket fick den amerikanske presidenten att flyga framåt.
Tv-klippet på de två handskakande presidenterna har blivit en succé på sociala medier.

Trumps handskakningar har flera gånger uppmärksammats för att vara märkliga, ovanligt långa och för att vara ett maktknep.

Kortfattat består maktdemonstrationen av att hålla fram en öppen handflata för att sedan dra personen mot sig med ett kraftigt ryck. Flera av klippen där man ser Trump hälsa på välkända ledare har blivit virala succéer.

Men en som minst sagt var beredd på hälsningsritualen var den portugisiske presidenten Marcelo Rebelo de Sousa, som under onsdagen träffade Trump i Washington.

Ett stabilt ryck

När den portugisiske presidenten klev ur bilen stod Trump redo att välkomna honom. Men Trump var den här gången inte förberedd på att portugisen tänkte kontra och få honom att känna på sitt egna handslag och ramlade därför framåt ett steg.

Sedan tidigare har Trumps handslag med bland annat den franske presidenten Emmanuel Macron uppmärksammats. Ingen av dem verkade vilja ge upp handslaget som pågick ett bra tag. Enligt nyhetsbyrån Reuters var handslaget så fast och bestämt att deras knogar vitnade.

Följ ämnen i artikeln