Misstänkt föremål bortfraktat i Göteborg

avTT

Foto: Adam Ihse/TT
Nationella bombskyddet arbetar i Brämaregården på Hisingen i Göteborg på tisdagen, efter att polisen larmats om ett misstänkt föremål under en bil. Boende i en intilliggande fastighet har evakuerats.
Foto: Adam Ihse/TT
Nationella bombskyddet arbetar i Brämaregården på Hisingen i Göteborg på tisdagen, efter att polisen larmats om ett misstänkt föremål under en bil. Boende i en intilliggande fastighet har evakuerats.

Polisen har tagit hand om det misstänkta föremål som hittats under en bil på Hisingen i Göteborg. Avspärrningarna har hävts och personer som evakuerats har fått återvända hem.

En förundersökning om mordförsök har inletts.

Det var vid 14.30-tiden som larmet kom om föremålet. Polisen fattade beslut om att utrymma en bostadsfastighet i närheten. En lokal ordnades dit de evakuerade kunde ta sig under tiden polisens undersökningar pågick. Brämaregårdens kyrka öppnades för människor som på grund av avspärrningarna inte kunde ta sig hem.

Faran över

Klockan 18.15 meddelar polisen på sin hemsida att föremålet är omhändertaget av nationella bombskyddet, att avspärrningarna hävts och gator i området öppnats för trafik. De boende har kunnat återvända hem.

– Det finns inget misstänkt farligt föremål kvar vid platsen längre och det finns inte längre någon fara för allmänheten. Vi kommer fortsatt att hålla parkeringsplatsen där föremålet hittades avspärrat och polisens tekniker kommer nu att leta efter eventuella spår som kan ha lämnats vid platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisens region Väst till Göteborgs-Posten.

Greps efter skottlossning

Händelsen, som rubriceras som mordförsök, har skett i stadsdelen Brämaregården, där även en skottlossning inträffade på måndagskvällen. Fyra personer anhölls under natten, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, uppger polisen.

Det finns inga uppgifter om att de två händelserna har något samband.

– Naturligtvis kollar vi på om det finns något samband, säger Stefan Gustafsson till SVT Väst.

Larmet rör samma plats där bombtekniker i december förra året tog hand om ett föremål som uppgavs "sannolikt vara en handgranat". Då sade polisen att händelsen kunde ha samband med strider mellan kriminella gäng.

Rättad: I en tidigare version angavs fel namn på kyrkan som öppnats.