Styvmamman torterade och svälte 9-årige Jordan – vägde knappt 13 kilo

Uppdaterad 2019-07-11 | Publicerad 2018-12-15

Femårige Jordan drogades, svältes, tvingades bära blöja och sova i en liten skrubb i flera år. När pojken omhändertogs jämfördes han med överlevare av Förintelsen – nu har styvmamman Tammi Bleimeyer dömts till fängelse för sin tortyr.

Historierna om det som sjubarnsmamman Tammi Bleimeyer, 37, utsatt styvsonen Jordan för har väckt starka känslor i staden Texas, USA där händelserna ägt rum, vilket Daily Mail rapporterat om.

När Jordan omhändertogs vägde han knappt 13 kilo och var så undernärd att han hade fem dagar kvar att leva.

Händelsen uppdagades genom att ett av hennes andra barn slog larm om missförhållandena.

En skiva bröd om dagen

Jordan som var fem år gammal vid den tiden har fått sova i en liten skrubb under trappan på en tunn madrass med spikar som stack upp från golvet. Jordans sovutrymme kallades ”Harry-Potter-rummet” av föräldrarna.

Han gavs enbart en skiva bröd om dagen att äta - som Bleimeyer tog ifrån honom om han inte åt upp den snabbt nog.

Jordan har även tvingats gå runt i blöja och enligt tidningen ska pappan Bradley Bleimeyer ha drogat Jordan när familjen hade besök hemma hos sig för att han inte skulle väsnas.

Händelsen uppdagades först år 2014 när hennes 16-åriga son kontaktade myndigheterna. Läkarna som tog emot Jordan på sjukhuset jämförde honom med överlevare av Förintelsen och sa att han bara hade några dagar kvar att leva.

Döms till 28 års fängelse

År 2016 dömdes pappan till 15 års fängelse för inblandning – nu har styvmamman fått sitt straff.

För henne blir det 28 års fängelse och hon har förlorat vårdnad över samtliga barn. När domen meddelades bröt Bleimeyer ihop i tårar.

”Hur kunde du utsätta ett barn för det här? Ditt barn borde vara ditt livs stora kärlek? sa ett av hennes barn i ett uttalande om domen.

Jordan är nu återförenad med sin biologiska mamma. I dag är han nio år gammal och enligt hans mamma blir han bättre för varje dag som går.

När Jordan omhändertogs hade han bara några dagar kvar att leva.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln