Plats där kvinna hittades död undersöks igen

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen i Örebro ska nu, återigen, undersöka det område där en 45-årig kvinna i våras hittades mördad. Arkivbild.

Polisen i Örebro ska återigen söka igenom området där en 45-årig kvinna hittades mördad i maj. Nya uppgifter i utredningen ska kontrolleras.

Den 15 maj anmäldes den 45-åriga kvinnan försvunnen och först misstänktes att hon blivit kidnappad. Några dagar senare hittades hon död i närheten av hemmet.

En man i 40-årsåldern greps misstänkt för mord. Enligt uppgifter till flera medier ska han och kvinnan ha haft någon form av relation. I brist på bevis försattes mannen på fri fot, men han är fortfarande misstänkt för brottet. Åklagare har inte velat säga om det finns andra möjliga gärningsmän.

Nu undersöker polisen på nytt området kring den plats där kvinnans kropp hittades eftersom det har kommit fram nya uppgifter i utredningen. Polisen vill dock inte säga vilken sorts uppgifter det handlar om.

– En sådan här utredning är väldigt känslig, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen.

Så här långt har runt 560 förhör hållits i utredningen, men polisen efterlyser fler vittnen och uppmanar alla som kan ha sett någonting att höra av sig.

– Om man vet någonting ska man ringa oss så att vi kan avgöra om det är en viktig uppgift, säger presstalespersonen Christina Hallin.