Emma Carlsson Löfdahl avgår inte: Konstigaste veckan i mitt liv

Publicerad 2019-03-08

Liberalernas riksdagsledamot Emma Carlsson Löfdahl kommer inte att avgå.

Det skriver hon på sin officiella Facebooksida under fredagen:

”Det har varit den konstigaste veckan i mitt liv och just nu behöver jag lugn och ro”.

Emma Carlsson Löfdahls inlägg på Facebook.

Trots bristande förtroende och uppmaning från sitt eget distrikt i Jönköping kommer Emma Carlsson Löfdahl (L) inte att avgå som riksdagsledamot efter Aftonbladets avslöjanden om att hon fått ersättning för en lägenhet hon hyrt av sin man.

Det skriver hon själv på sin officiella Facebook-sida på fredagsförmiddagen:

”Jag har lärt mig att man inte ska göra något förhastat då det är krisläge. Mitt ärende ligger hos åklagaren och jag kommer inte att ta något beslut om avgång innan deras beslut kommer”.

”Konstigaste veckan i mitt liv”

Vidare skriver Carlsson Löfdahl att hon följt gällande regler och fått godkänt både av riksdagsförvaltningen och partiet, men att hon ändå tagit till sig av kritiken.

”Det har varit den konstigaste veckan i mitt liv och just nu behöver jag lugn och ro, både för kropp och själ”, skriver hon vidare i inlägget och uppger avslutningsvis att hon kommer att stänga av sin telefon de närmsta dagarna.

Efter att inlägget publicerats har även partiledningen uppgett att man tycker att Carlsson Löfdahl ska lämna sin riksdagsplats.

Fick maxersättning

Det var i början på mars som Aftonbladet kunde avslöja att Emma Carlsson Löfdahl hyrt en bostadsrätt av sin egen make och fått ersättning från riksdagen för det.

Hon fick då maxersättning för att täcka en hyra på 13 000 kronor, trots att avgiften för bostadsrätten låg på 2 500 kronor.

Carlsson Löfdahl har uppgett att hon bett riksdagsförvaltningen att räkna ut hur mycket hon borde ha fått och sagt att hon tänker betala tillbaka mellanskillnaden.

Riksdagsledamoten ska nu betala tillbaka omkring 300 000 kronor till riksdagen.

Åklagarmyndigheten har inlett en förutredning efter att uppgifterna avslöjades.