SL öppnar flera rulltrappor igen efter stoppet

avJosefin Silverberg

Fem av sex rulltrappor som varit stängda med anledning av rulltrappan som skenade baklänges i förra veckan har nu öppnats igen av SL.

Rulltrapporna vid stationen Stockholm City är dock fortsatt stängda.

– Där pågår fortfarande arbetet med att bilda oss en total lägesbild . Det beräknas vara klart senare i veckan, säger Christian Hoffman vid SL:s presstjänst.

Klockan nio idag öppnades fem av sex rulltrappor i Continentalhuset som förbinder citybanan med Vasagatan och Klarabergsgatan.

Både Stockholm Citys och Odenplans rulltrappor har varit avstängda på grund av säkerhetsskäl efter att en rulltrappa börjat köra baklänges. På grund av utrymningsskäl har det då inte gått att använda stationen och pendeltågsresenärer har hänvisats till Stockholm södra.

Extrapersonal har flugits in

Stationen Odenplan har återöppnats men vid Stockholm city pågår arbetet fortfarande med personal från rulltrappstillverkaren Otis på plats.

– Otis har flugit in ytterligare personal och vi försöker bilda oss en total lägesbild. Det beräknas vara klart senare i veckan, då kommer vi kunna berätta mer i detalj, säger Christian Hoffman på SL:s presstjänst.

Foto: Christine Olsson/TT
Stort pendelkaos efter haveri med rulltrapporna i veckan.
ARTIKELN HANDLAR OM