Thomas: Alla till vänster om mig dog

Uppdaterad 2019-01-03 | Publicerad 2019-01-02

Thomas Schou-Moldt satt i dödsvagnen på Stora Bält.

På höger sida.

Därför överlevde han.

Sex personer dog och 16 skadades när en lastbilstrailer blåste av godsvagnen i tåget och träffade ett persontåg på Stora Bältbron under onsdagsmorgonen. 

Thomas Schou-Moldt var en av de 131 passagerarna. Han hade satt sig på den högra sidan i den tysta kupén. Och det räddade livet på honom.

I ett inlägg på sin Facebooksida skriver han hjärtskärande om hur han överlevde mirakulöst.

”Jag var med på tåget över Stora Bält i morse. Jag har inga fysiska skador och är därför ok. Helt mirakulöst, då jag satt i första vagnen, längst fram. Alla på den vänstra sidan i den tysta kupén omkom, men jag satt på höger sida."

Den danska tidningen BT skriver att de har träffat Thomas Schou-Mold vid hans flickväns bostad.  Han ville inte ge en intervju men tyckte det var okej att man återgav hans Facebookinlägg.

Inlägget beskriver hur livet kan förändras i ett kast.

”Livet är skört. Det ena ögonblicket sitter man på väg i tåget, och plötsligt är allt förvandlat till kaos...mina tankar går till anhöriga till mina medpassagerare som inte kommer hem idag”, skriver Thomas Schou-Moldt. 

Det ska ha varit starka vindbyar som orsakade dödsolyckan, uppger dansk polis efter den inledande utredningen. En haverikommission är tillsatt för att undersöka hur detta kunde ske. 

Världens värsta
tågkrascher