Utvisad återvände – åtalas för nya brott

TT

Publicerad 2018-08-22

En man som utvisats för våldsbrott mot en kvinna tog sig in i landet illegalt och åtalas nu för nya brott mot samma kvinna. Arkivbild.

En 45-årig man som dömts för bland annat misshandel av en kvinna åtalas för våldtäkt på samma kvinna efter att olagligt ha tagit sig in i landet, skriver Sydsvenskan.

Efter ett sex månader långt fängelsestraff för flera fall av misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak mot kvinnan utvisades mannen till det land i Europa där han är medborgare. I straffet ingick även förbud för honom att återvända till Sverige fram till den 1 november 2021.

45-åringen släpptes ur fängelse förra året och utvisningen verkställdes. Men i höstas återvände han med falska id-handlingar.

Kvinnan uppger att 45-åringen började kontakta henne igen och hon ska vid flera tillfällen ha larmat polisen. I juli ska mannen ha trängt sig in hos henne och våldtagit kvinnan.

Mannen åtalas nu för våldtäkt och ofredande mot kvinnan, samt för att ha hotat hennes dotter. Han nekar till anklagelserna. Han åtalas även för att ha uppehållit sig illegalt i Sverige och för att ha använt falska id-handlingar, brott som han erkänner.