Barncancerfonden blåst på elva miljoner

TT

Publicerad 2018-07-31

Barncancerfonden har polisanmält samarbetspartnern Föreningsstödet i Sverige för att inte ha fört över elva miljoner kronor som skulle gå till cancerforskningen. Arkivbild.

Barncancerfonden har polisanmält samarbetspartnern Föreningsstödet i Sverige för att inte ha fört över elva miljoner kronor som skulle gå till cancerforskningen, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Föreningsstödet – som på uppdrag av Barncancerfonden har erbjudit insamlingslösningar för företag – har försatts i konkurs på egen begäran.

Bolaget fick den 13 juli en betalningsanmodan om att betala skulden. När det inte skedde valde Barncancerfonden att gå vidare med polisanmälan. Man har även sagt upp avtalet.

"Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Tillsammans med våra revisorer, advokatbyrå och berörda myndigheter gör vi nu allt vi kan för att pengarna ska komma tillrätta. Både Barncancerfonden, företag som skänkt pengar till barncancerforskningen och ytterst barn med cancer drabbas om pengar inte når fram", säger Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden, i pressmeddelandet.

Föreningsstödet vill inte kommentera.

– Jag har ingen möjlighet att prata just nu. Tack så mycket, säger företagets vd till TT

Barncancerfonden kommer nu ordna en annan lösning för företag som vill skänka pengar till barncancerforskningen.