Lär dig älska hängbröst

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-01-10

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Det finns många saker man som tjej i dag måste vara rädd för: miljöförstöring, regeringen, arbetslöshet, blottare, knark och hängbröst. Får man tro medierna måste hängbröst vara något av det värsta, farligaste och fulaste som kan drabba en kvinna. En sjukdom.

Hängbrösten måste döljas och utrotas, utplånas! I hela mitt liv har jag med fasa hört talas om det där sjuka ”penn-testet” som nån sjuk jävel måste kommit på nån gång på 60-talet.

Som tvingat tjejer i generationer att placera pennor under brösten för att se om de stannar kvar, och Gud nåde dom som det gör det på! Ja, hjälp de stackare som står där med en, två, tre eller kanske fyra pennor fastklämda under bysten. Och dom som får plats med ett helt pennskrin vill jag inte ens tänka på!

Själv tycker jag att vi borde börja uppskatta hängbrösten. Det känns som om vi glömmer fördelarna.

Inte bara det att dom är snygga och personliga (när man ligger på rygg är de som egna små personligheter, det ena ligger på höger sida om kroppen och funderar och det andra på vänster), man kan även ha användning för dom.

Okej, ponera nu att du (just i det här fallet är du dessutom en heterosexuell kvinna) vaknar bredvid din älskling, det är en härlig morgon och det första solljuset silar försiktigt och yrvaket in genom persiennerna.

– Godmorgon, säger det.

– Titta, vad söt din lilla älskling är, ska du inte ta och överraska med en romantisk frukost på sängen?

Försiktigt, försiktigt, för att inte väcka honom tassar du, iförd bara trosor, upp ur sängen och ut i köket där du med den finaste av viljor och med oändlig kärlek och ömhet tillreder den mest fantastiska frukost du kan tänka dig. Bara för er. Det blir färskpressad juice, nymalet doftande, rykande kaffe, nyuppskurna frallor, färdigbakade på 200 grader, fyllda med cheddar och röd paprika. Kanske en liten tomat? Du häller upp yoggi, och packar brickan full. Så fint det blir!

– Klonk! Det låter från hallen, åh, det är tidningen!

Så lägligt, också den får plats på brickan. Liksom ett litet värmeljus i ikeahållare (9 kronor) och en liten, liten vas med en avknipsad liten krukväxtblomma. Nu är brickan full, och allt är perfekt ...

Men på väg in till sängen kommer du på det. Det är inte alls perfekt. Du har glömt nåt, nåt viktigt. Bragokexen! Din kille älskar ju dom! Ute i köket igen inser du att brickan är full, till bristningsgränsen, ingenting kan bytas ut, kexen får bara inte plats.

Det är nu hängbrösten kommer väl till pass. I en handvändning placerar du bara försiktigt ett kex under varje bröst. Tyngden och hudens varma fuktighet och sträva friktion håller dem säkert på plats. Frukosten blir en succé.

Man kanske kan kalla det kex-tricket?

Kitty Jutbring

Följ ämnen i artikeln