Stort område avspärrat i Kinna – polisens utredare på plats

Publicerad 2024-03-19

KINNA. En jämnårig pojke misstänks för mord på Maja, 17, som anmäldes försvunnen i torsdags.

På tisdagsmorgonen pågår fortfarande polisens brotts­plats­undersökning på platsen där hennes kropp hittades.

Tvärsöver järnvägsspåret mellan Kinna och Skene har polisen spärrat av en stor yta på ett par hundra meter. Kring området står några polisbilar parkerade och inne vid en skogsdunge vid ån Viskan, som rinner nedanför järnvägsspåret, syns svartklädda utredare som arbetar på platsen.

Tågtrafiken i området är fortfarande stoppad. Ett flygförbud gäller över området åtminstone fram till klockan 23 på tisdagskvällen. Det var i det här området som 17-åriga Maja tros ha hittats på måndagskvällen.

En person misstänks för mord

Den 17-åriga flickan anmäldes försvunnen under torsdagen. Ett sökarbete har pågått under helgen och på måndagen inledde polisen en stor insats. Senare på kvällen stoppade polisen tågtrafik mellan Skene och Kinna.

Vid 20-tiden samma kväll hittades en kropp, som polisen på tisdagen kunde bekräfta är 17-åringens. Flickans föräldrar är underrättade.

Det var uppgifter från den person som anhållits i ärendet, misstänkt för mord, som ledde polisen till platsen. Personen är en jämnårig pojke. Han nekar till brott.

– Vi tror oss veta vad som har hänt, sa polisens press­talesperson Stefan Gustafsson till Aftonbladet på måndagskvällen.

Polisens sökinsats har avbrutits efter fyndet. Istället pågår nu en brottsutredning. Den anhållna pojken kommer enligt åklagaren att förhöras under tisdagen.

Följ ämnen i artikeln