En död i attack mot saudisk flygplats

TT-Reuters

Uppdaterad 2019-06-24 | Publicerad 2019-06-23

Saudiskägda tv-kanalen al-Arabiya bekräftar en drönarattack mot flygplatsen i Abha.

En person har dödats och sju skadats i Huthirebellernas attack mot flygplatsen i Abha i Saudiarabien, bekräftar den saudiskledda militäralliansen som strider mot Huthirebellerna i Jemen, rapporterar saudisk tv.

Jemens Huthirebeller uppgav tidigare på söndagen att de med hjälp av drönare slagit till mot flygplatserna i Abha och Jizan. Den saudiskledda koalitionen nämner dock ingenting om drönare och säger heller inget om den påstådda attacken i Jizan. Koalitionen betecknar attacken mot flygplatsen i Abha som en terrorattack.

I mitten av juni skadades ett 20-tal personer när Huthirebellerna sköt en raket mot flygplatsen i Abha, enligt militäralliansen.

Våren 2015 inledde den saudiskledda och USA-stödda militäralliansen flygattacker i Jemen och striderna blev allt värre, vilket hittills resulterat i tiotusentals människors död.

De Iranstödda Huthistyrkorna har under den senaste månaden – parallellt med att spänningarna ökat mellan Iran och det med USA allierade Saudiarabien – trappat upp sina attacker mot saudiska mål.

Följ ämnen i artikeln