Morden i Arlöv förbryllar polisen – gör speciell insats

Publicerad 2019-10-11

Ännu har ingen lösning nåtts på det misstänkta dubbelmordet i Arlöv.

Framför allt är det tidpunkten som förbryllar polisen, som nu försöker få fram nya uppgifter genom en speciell insats – en vecka efter morden.

Söndagen den 6 oktober hittades ett äldre par döda i sitt hem Arlöv utanför Malmö.

Paret – som tros vara goda för flera miljoner – misstänks ha mördats mitt på dagen mellan två hemtjänstbesök

”Stor upptäcktsrisk”

Men trots omfattande utredningsåtgärder har polisen en knapp vecka efter de misstänkta morden inte nått någon lösning.

Framför allt är det tidpunkten för brottet som förbryllar polisen.

”Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är ganska stor” skriver polisen i ett pressmeddelande där de kommenterande den pågående utredningen.

Knackat dörr i området

Under veckan som gått har ett 20-tal utredare arbetet intensivt med utredningen och förutom tekniska undersökningarna har även ett 50-tal förhör genomförts.

Polisen har även knackat dörr i området, undersökt övervakningskameror samt genomfört ett omfattande inre spaningsarbete skriver polisen själva i pressmeddelandet.

Men trots upptäcktsrisken har polisen ännu inte gripit någon misstänkt för brottet.

Nu hoppas man att allmänheten och de boende i området ska kunna hjälpa till.

Mobilt poliskontor

På söndag – exakt en vecka efter brottet – kommer ett mobilt poliskontor att upprättas i området, och flera utredare liksom uniformerad polispersonal kommer att vara på plats.

”Syftet är att ta emot tips eller iakttagelser, men allra viktigast är att fånga upp människor som är ute vid den tidpunkten och helt enkelt få en bild av hur det ser ut i det aktuella området en söndag mitt på dagen” skriver polisen.

Brottsplatsen är fortfarande avspärrad för ytterligare tekniska undersökningar som väntas kunnas avslutas den kommande veckan.