Mathems ägare: ”Självklart allvarligt”

Publicerad 2018-10-13

Butikskedjan Clas Ohlson, som är en av Mathems ägare, ser allvarligt på uppgifterna i 200 sekunders granskning.

– Vi för en dialog med Mathem om detta, säger kommunikationschefen Niklas Carlsson.

I december förra året köpte Clas Ohlsson tio procent av Mathem och inledde ett samarbete. Nu kommenterar butikskedjan, via kommunikationschefen Niklas Carlsson, Aftonbladets och Viafrees granskning av Mathem.

– Vi ser självklart allvarligt på uppgifterna och vi har en dialog med Mathem om detta, säger han.

Clas Ohlson är en av Mathems ägare.

Clas Ohlson ser positivt på att Mathem vidtagit åtgärder för att utreda uppgifterna i 200 sekunders granskning, som bland annat visat att maten förvaras i för varma kylbilar och att förare tvingats kissa på flaket för att de inte hinner gå på toaletten.

– Vi förväntar oss självklart att alla bolag som vi samarbetar med följer vår uppförandekod. Den omfattar arbetsmiljö och arbetsförhållanden. Självklart kommer vi följa upp det här med Mathem, säger Niklas Carlsson.

Hur ser du på att ni säljer era produkter via Mathem och att de levererar dem till kunderna?

– Den här kritiken är ju helt ny för oss och inget som vi känt till tidigare. Vi tycker det är bra att Mathem vidtagit ett antal åtgärder redan.

Störst andel av Mathem äger bolaget Verdane Capital. En av styrelseledamöterna Henrik Aspén säger till 200 Sekunder:

– Vi tar det här på största möjliga allvar och vi kommer att gå till botten med det här.

H&M:s vd Karl Johan Persson äger via sitt investmentbolag Philian Invest cirka nio procent av Mathem. Han har avböjt att kommentera 200 sekunders granskning.

Mathems vd Tomas Kull säger att han har kontinuerlig kontakt med ägarna gällande kundernas nöjdhet, produktutveckling och kontroller.