Lagens långa arm fick tag i 2-åriga Vidd

Publicerad 2016-04-13

Polisen stoppade en lite annorlunda bilist.

I ett Facebookinlägg skriver poliserna Roy och Christin om hur de följde efter en bil som körde lite ryckigt för att kunna kontrollera den. Efter ett tag kom de i fatt bilen – bakom ratten satt 2-åriga Vidd.

– Han tycke att det var en riktig toppengrej, han är helt fascinerad, säger pappan David Davidsson till Aftonbladet.

I ett inlägg på Polisen Östra Skaraborgs Facebooksida skriver Roy och Christin hur de följde efter en vit bil när de var på en patrulleringsrunda på landsbygden. De båda kände att den måste kontrolleras:  "Efter ett kortare förföljande blev det stopp. Efter många medvetna avsteg från den grundläggande taktiska förklaringsmodellen tog vi oss snabbt fram till bilen. Trots att han togs bakom ratten kunde varken min kollega eller jag svära på att det var han som hade kört. Killen saknade körkort och var till en början fåordig, men efter ett en stund pratade han på, om bland annat sin bror. Killen var ingen vi tidigare träffat på i polisiära sammanhang".

"Han var jättemallig"

Därefter ska de ha lämnat platsen utan att några åtgärder vidtogs. Bilden på tvååriga Vidd och poliserna gör succé. Vidd själv ska ha uppskattat mötet väldigt mycket enligt pappan David Davidsson.

– Han tycke att det var en riktig toppengrej, han är helt fascinerad och var jättemallig när han kom hem och berättade, säger han till Aftonbladet.

"Han pratar mycket om bältet"

David berättar att han tjatat på Vidd om vikten att använda bälte så det var extra kul, tyckte Vidd, när polisen kollade bältet – för han hade det knäppt.

– Han pratar mycket om bältet.

David vill samtidigt ge en eloge till polisen som gjorde detta för Vidd.

– Att tar sin tid att bygga kontakter, nu kommer han aldrig mer vara rädd för polisen.

Följ ämnen i artikeln