Tappade sin plånbok – fick roligt brev från upphittaren

Publicerad 2016-02-17

Reilly Flaherty tappade sin plånbok under en konsert i New York. Han trodde aldrig att han skulle få se innehållet igen. Men två veckor senare fick han ett brutalt ärligt brev.

Amerikanen Reilly Flaherty, 28, tappade sin plånbok under en konsert i New York den 5 februari, skriver New York Post. Efter att ha letat i 45 minuter gav han upp hoppet om att få tillbaka innehållet. Två veckor efter händelsen fick han ett brev utan avsändare. Kuvertet innehöll hans körkort, kreditkort och en brutalt ärlig text från killen som hittade plånboken. Det handskrivna brevet löd:

”Jag hittade din plånbok och din adress stod på ditt körkort, så här är dina kreditkort och andra viktiga saker. Jag behöll pengarna eftersom jag behövde köpa gräs, tunnelbanekortet eftersom biljettpriset är 2,75 dollar nu, och plånboken för att den är rätt cool. Njut av resten av dagen.”

”En gräsrökande modern Robin Hood”

Brevet, som signerats med ”Anonym”, fick först Reilly Flaherty att skratta. Men sedan blev han arg för att ha blivit lurad.

– Jag gick från att tycka att det var roligt till att tänka att den här killen är självisk, säger han till New York Post.

När han fick brevet hade han redan spärrat sina kort och fått ett nytt körkort. Förutom plånboken och pengarna, så bestals han också på ett gåvokort värt tio dollar och en medlemskort för en skoputsningsaffär. Han vill inte berätta hur mycket pengar som stals från honom.

– Det handlar inte om pengarna. Oavsett om det var en dollar eller tusen, så är den här personen en gräsrökande, modern version av Robin Hood, säger han till New York Post.

Reilly Flaherty medger dock att han inte var helt arg på tjuven.

– Man måste respektera hans ärlighet, säger han.