Kvinna försökte köra på polis – misstänkt för mordförsök

Publicerad 2018-06-15

En kvinna i 20-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök alternativt dråpförsök, efter ha försökt köra på en polis i Svenljunga kommun.

– En av kollegorna öppnade verkanseld mot bilens ena däck som träffades, och sedan blev det stopp, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Klockan 23.20 i gårkväll ville polisen kontrollera ett fordon i närheten av Svenljunga. När polisen kontrollerar bilen visar det sig att den är belagd med körförbud.

Föraren vägrade att stanna och polisen körde då efter bilisten.

För att få stopp på bilen valde en annan polispatrull att lägga ut en spikmatta vid en vägkorsning på länsväg 156. I samband med detta uppfattade poliserna att föraren avsiktligt körde rakt mot en av poliserna.

– En av kollegorna öppnade verkanseld, men sköt inte mot en person utan mot bilens ena däck. Sedan blev det stopp, säger Göran Carlbom.

Kastade saker – mot polisbil

Kvinnan som körde bilen är i 20-årsåldern och hon har nu gripits misstänkt för mordförsök alternativt dråpförsök. Med sig i bilen hade kvinnan tre män i 30-årsåldern. Samtliga greps av polisen klockan 23.50 efter en halvtimmes förföljelse. Männen är misstänkta för grov misshandel alternativt försök till våld mot tjänsteman. Detta eftersom man ska ha slängt saker mot polisbilen under färden.

– De kastade ut massa saker ur bilen mot poliserna, säger Göran Carlbom.

Ingen har fått fysiska skador.

Bilen har nu tagits i beslag för teknisk undersökning. Samtliga fyra i bilen var kraftigt påverkade, uppger polisen på sin hemsida.

En kvinna är gripen misstänkt för mordförsök efter att ha försökt köra på en polis.

Följ ämnen i artikeln