En död i misstänkt spicefall

Publicerad 2014-11-07

En 18-årig man har hittats död i en lägenhet i Alingsås. I samma bostad fanns en påverkad 14-årig flicka som fördes till sjukhus.

– Man misstänker att det är spicebruk som ligger bakom, säger Dan Windt, chef för narkotikaroteln i Västra Götaland, till Aftonbladet.

Mannen hade hjärtstopp när ambulansen kom till platsen. Trots en timmes upplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda. Utöver de två tonåringarna fanns två personer i 20-årsåldern i lägenheten. De omhändertogs av polisen för provtagning och misstänks nu för narkotikabrott.

Den 14-åriga flickan var näst intill medvetslös när ambulansen kom till platsen. Hon fördes till Östra sjukhuset för vård.

– Hennes tillstånd ska inte vara livshotande, säger polisens presstalesman Björ Blixter till Aftonbladet.

Flera av personerna i lägenheten var kända av polisen sen tidigare.

– Jag har varit i kontakt med flera av dem i narkotikarelaterade händelser, säger Niklas Lindroth, polisinspektör på Alingsåspolisen.

Polisen vill inte bekräfta att det rör sig om spicebruk, men enligt Niklas Lindroth är det en trolig förklaring.

– Vi har beslagtagit flera kilo spice i Alingsås de senaste åren och när det är så här unga personer så ligger det i farans riktning.

Niklas Lindroth säger att han tyvärr inte blev förvånad när han hörde om händelsen.

– Man blir ju tyvärr luttrad. Man måste fråga sig vad det är som gör att ungdomar mår så dåligt och drar sig till droger. Varför finns det ett sug efter att döva sig?

Följ ämnen i artikeln