Fick bil igenom sin badrumsvägg: ”Jag blev livrädd”

Uppdaterad 2018-09-18 | Publicerad 2018-09-17

Angelica Larsson tvättade när någon plötsligt kraschade in med bilen i badrumsväggen, skriver Lokaltidningen.

– Jag skakade, jag hade två barn i trädgården när det hände som är tre och sex år gamla, säger hon till Aftonbladet.

Förra onsdagen när Angelica Larsson befann sig i badrummet i hemmet i Tomelilla hörde hon en rejäl smäll.

– Grejerna på väggen föll ner på golvet och det blev helt tyst. Jag blev livrädd, hjärtat började slå hårt, säger hon.

När hon försökte ta sig ut för att se vad som hänt gick det inte att öppna ytterdörren, så hon förstod att något stod i vägen. När hon lyckades kika ut såg hon att hennes bil flyttat sig till trappan vid ytterdörren – anledningen var en annan bil som kört in med bakändan i huset. Det visade sig att den kraschat in i badrumsväggen och lyckats orsaka ett hål. Enligt henne ska det ha blivit en spricka i fasaden ända upp till andra våningen, dessutom har grunden flyttat på sig.

– Jag blev väldigt rädd. Jag skakade, jag hade två barn i trädgården när det hände som är tre och sex år gamla.

”Tidsfråga innan någon skadas”

Ambulans, brandmän och polis kom till platsen och föraren fick föras till sjukhus. Enligt uppgift ska han ha varit vaken och talbar. Nu är han misstänkt för vårdlöshet i trafik, skriver Lokaltidningen som också skrivit om händelsen.

Enligt Angelica ligger lägenheten på en lugn gata men generellt har det varit en del buskörningar i samhället under det senaste halvåret menar hon.

– Det är en tidsfråga innan någon kommer till skada och det händer en olycka. Vi hade tur den här gången att ingen människa fick sätta livet till. Det hade lika gärna kunnat gått någon på trottoaren.

Barnen blev väldigt skärrade av händelsen.

– De drömde mardrömmar samma kväll, de var rädda. När de vaknade på morgonen så frågade de varför bilen körde in i vårt hus. De vågar inte gå in till sitt eget hem för de tror att det ska komma en bil. Det är fruktansvärt att de ska känna så, för det är här de ska vara trygga. Samtidigt kan jag inte säga att det inte kommer hända igen, för man vet aldrig – det här skulle ju inte heller ha hänt.

Följ ämnen i artikeln