Här slår tyfonen till – minst 58 döda

Publicerad 2018-09-17

Kärlekslyckan förbyts i skrikande skräck när tyfonen slår sönder fönstren och allt blir svart.

Alla på bröllopsfesten klarade sig utan skador – men minst 58 personer har dödats av rekordstormen i Filippinerna och Kina.

Ytterligare 100 gruvarbetare befaras ha dött när de blev instängda i ett jordskred.

Med vindhastigheter på mer än 270 kilometer i timmen slog tyfonen Mangkhut till mot sydöstra Asien under helgen.

Värst drabbades Filippinerna där myndigheterna på söndagen hade bekräftat 56 dödsfall, de flesta i landets norra delar. Siffran är stigande och enligt tidningen Phistar befaras ytterligare 100 gruvarbetare ha dött när ett jordskred begravde ett hus där de sökt skydd.

– Vi är ovanpå huset som begravdes. Inga tecken av liv syns. Vi har redan hittat fyra kroppar i området, säger lokale polischefen Lyndon Mencio till Phistar.

Länge söderut, i staden Marikina nordost om huvudstaden Manilla, filmades skräcken när tyfonen slog till mot en bröllopsfest.

Brudgummen Randy Manaois, 29 och bruden Jennifer, 28, går arm i arm och hon ska precis kasta iväg brudbuketten när fönstren slås sönder av bråte och strömmen slås ut.

Gästerna skriker och flyr i panik

– Det gick så fort. Ett stort brak hördes ovanför våra huvuden och allt blev svart. Min fru var livrädd och alla fick panik. Jag är tacksam att alla klarade sig, säger Randy Manaois till Newsflare.

Tyfonen Mangkhut, den kraftigaste stormen på jorden hittills i år, drog under söndagen vidare mot Hongkong och Kina.

I södra Kina har 2,5 miljoner människor evakuerats och två personer bekräftats döda. Hittills har inga dödsfall rapporterats från Hongkong, men vittnen har berättat om materiell förödelse och hur skyskraporna svajade i den kraftiga vinden.