Grillad fläskkarré i tunt skurna skivor

Publicerad 2012-07-25

Capocollo fresco alla griglia

Tunt skurna och snabbgrillade karréskivor.

– Serverade med citronskal och persilja brukar de gå åt innan man hinner blinka, säger Paolo.

Ingredienser till fyra personer:

Till servering

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i en kraftig plastpåse. Spara lite av marinaden till pensling. Lägg köttet i påsen och tillslut väl. Marinera i kylskåp i en timme och därefter lika länge i rumstemperatur. Vänd köttet ett par gånger under marineringstiden.

2. Tänd grillen.

3. Blanda citronskal med persilja.

4. Pensla grillgallret med lite matolja, och grilla karréskivorna hastigt i cirka två minuter på varje sida. Pensla flitigt med den sparade marinaden.

5. Lägg karréskivorna på ett stort fat. Strö över citron- och persiljeblandningen.

6. Servera köttet varmt, gärna med färsk potatis och smör- och lökstekta kantareller.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto