Sallad med bönor, tomat & grönsaker

Publicerad 2012-08-07

Insalata di fagioli e verdure

Passa på att göra en riktig salladsbomb när butiker och trädgårdar är fulla av bra och nyttiga grönsaker.

– Att inte äta massor av grönsaker så här års borde vara straffbart, säger Paolo.

Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Sallad

Dressing

Gör så här:

1. Ansa och skölj salladerna i kallt vatten och skaka av, så att så mycket som möjligt av vattnet försvinner (lättast med hjälp av en salladsslunga) för att de ska behålla sin krispighet. Strimla salladsbladen och lägg dem i en stor ­salladsskål.

2. Skölj och ansa morötter, sockerärtor och selleri. Skär med hjälp av en osthyvel ­morötterna i tunna skivor på längden. Skär sellerin i små bitar.

3. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i morotsskivor och sockerärtor och koka dem i en minut. Spola av med kallt vatten.

4. Skölj tomaterna och dela dem i ­kvartar. Skär rödlöken i tunna skivor och dela rädisorna i halvor eller skivor om de är stora.

5. Lägg bönorna i ett durkslag och ­spola av med kallt rinnande vatten.  

6. Lägg alla ingredienser i skålen med sallad, häll över salladsdressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar och eventuellt med lite extra olivolja och citronsaft.

7. Servera salladen nyblandad.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto