Nya vändningen i mystiska fallet – pampens bror skyldig

Publicerad 2018-04-05

Hon hittades hängd naken och bakbunden 2011 och polisen rubricerade dödsfallet som självmord.

Efter en civil rättegång i San Diego kan det mystiska fallet få en ny vändning – sedan en jury slagit fast att läkemedelspampen Jonah Shacknais bror Adam Shacknai är skyldig till mordet på Rebecca Zahau, rapporterar San Diego Union-Tribune.

– I åratal har vi varit tvungna att slåss för att bevisa att hon inte begick självmord, säger Rebeccas syster Maria-Zahau Loehners efter rättegången.

Läkemedelsmogulen Jonah Shacknais flickvän Rebecca Zahau, 32, hittades död i juli 2011.

Hon upptäcktes hängandes från balkongen på andra våningen i huset i Coronado i Kalifornien, USA.

Då var hon naken, hade sina händer och fötter bundna och en tröja instoppad i munnen.

Den som hittade henne var Jonah Shacknais bror, Adam Shacknai, 54. Han skar av repet med en kökskniv och ringde polisen.

Kryptiskt meddelande

I Rebecca Zahaus rum hittade polisen en bok med ritningar på en naken kvinna med händerna bakbundna.

På dörren till rummet hade någon lämnat ett meddelande. ”Hon räddade honom, kan du rädda henne”, stod det med svart färg.

Bara dagar tidigare hade Jonah Shacknais son Max, 6, fallit ner för en trappa i huset. Han dog senare på sjukhus till följd av den hjärnskada han ådragit sig i fallet.

Dödsfallet rubricerades som ett olycksfall.

Länge har Rebecca Zahaus död setts som ett självmord av polisen, men nu kan fallet få en ny vändning.

”Vi visste att hon inte gjorde det”

Familjen har alltid hävdat att hon inte tog sitt eget liv och efter en sex veckor lång civil rättegång meddelade juryn i San Diego under onsdagen att det är miljardärens bror, Adam Shacknai som är skyldig.

– I åratal har vi varit tvungna att slåss för att bevisa att hon inte begick självmord trots att vi visste att hon inte gjorde det, sa Rebeccas syster Maria-Zahau Loehners efteråt.

Adam Shacknai tittade ner i marken när domen föll, rapporterar NBC.

Han ska också betala fem miljoner dollar i skadestånd till familjen Zahau.

”Klart att det inte är självmord”

Domen är ett steg i rätt riktning för familjen Zahau som tackade juryn för att ha ”spenderat så många veckor för att skapa rättvisa”.

Nu vill de att polisen tar upp fallet igen.

– Adam Shacknai har inga pengar. Det här handlar inte om pengar. Det handlar om att få polisen att återuppta det här fallet, att göra sitt jobb. Det är helt klart att det här inte är ett självmord, säger C. Keith Greer, familjens advokat, enligt NBC.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln