Flera döda i brand i Paris – kvinna gripen

30-tal skadade vid brand i åttavåningshus

Publicerad 2019-02-05

Ett flerbostadshus i exklusiva delar av Paris har brunnit under natten.

Tio personer har dött och ett 30-tal har skadats, varav flera brandmän, enligt AFP.

Enligt uppgift har en kvinna setts tända eld på en bil intill byggnaden.

Det var natten mot tisdag som en kraftig brand bröt ut i ett åttavåningshus i Paris i det exklusiva 16:e arrondissementet i västra Paris.

I området finns många internationella ambassader och fotbollslaget Paris Saint-Germains hemmaarena Parc des Princes.

”Paris sörjer”

Över 200 brandmän har arbetat med branden och vid 05.30 på tisdagsmorgonen var branden under kontroll, men det brann fortfarande.

Tio personer har dött i branden och dödssiffran befaras stiga. Det är en av de dödligaste bränderna på flera år i Paris.

"Paris sörjer", skriver stadens borgmästare Anne Hidalgo på Twitter, som tillsammans med inrikesminister Christophe Castaner kommer besöka platsen under dagen.

Kvinna gripen – konflikt kan ligga bakom

En kvinna som bor i huset har gripits misstänkt för inblandning, uppger åklagare på plats till Le Parisien. En poliskälla uppger för samma tidning att kvinnan ska ha setts tända eld på en bil och en soptunna i närheten av fastigheten. Polisen undersöker om en konflikt med en granne kan ha varit motivet.

En talesperson för räddningstjänsten berättar för AP att de räddat över 20 personer som flytt upp på taket eller klättrat ut ur fönster för att undkomma lågorna. Andra har evakuerats inifrån huset.

Följ ämnen i artikeln