Serietjuv misstänks förfölja barn och lura sig in i deras hem

Tjuv följde efter Andreas dotter hem från skolan – 15-tal liknande fall längs 3:ans spårvagnslinje senaste åren

Uppdaterad 2019-02-07 | Publicerad 2019-02-06

En främmande man förföljde Andreas dotter hem från skolan – och lurade sig in i bostaden för att stjäla.

Nu misstänker Göteborgspolisen att samme tjuv ligger bakom flera liknande fall de senaste åren – alla längs 3:ans spårvagnslinje.

– Han ger förespegling om att han känner föräldrarna eller att han ska titta på något i bostaden, säger Anders Lycke, utredningschef vid polisen till P4 Göteborg

I måndags blev en av alla föräldrars värsta mardrömmar verklighet för Högsbobon Andreas, 35.

När han ringde sin 9-åriga dotter för att kolla att hon kommit hem från skolan fick han reda på att en främmande man tagit sig in i lägenheten tillsammans med henne.

Viskade att en man var i bostaden

– Jag frågar hur det är och hon säger att det är bra, men sen viskar hon till mig att det är en man hemma hos oss, sa Andreas då.

Mannen hade förföljt dottern från skolan, för att sedan lura sig in i bostaden genom att först fråga om mamma och pappa var hemma och sedan säga att han skulle ”titta på dörren”.

Väl inne i lägenheten rotade han runt och lyckades stjäla en mobiltelefon, pengar och några andra värdesaker innan han gick därifrån.

Mannen slår till längs linje 3 i Göteborg.

15-tal barn utsatta – längs samma spårvagnslinje

Nu visar det sig att Andreas dotter inte är ensam om sin upplevelse. Samma sak ska ha hänt flera andra barn de senaste åren, skriver P4 Göteborg.

Sedan 2015 ska ett 15-tal barn, 9–11 år gamla, ha blivit utsatta av en man med samma tillvägagångssätt och liknande signalement.

– Han förespeglar dem att han känner föräldrarna eller att han ska titta på något i bostaden som vattenledningar, dörrar, säger Anders Lycke, utredningschef i polisområde syd, till radiokanalen.

Samtliga fall ska också ha skett längs 3:ans spårvagnslinje.

Polisen misstänker serietjuv

Polisen misstänker nu att det kan röra sig om samma tjuv vid alla tillfällen.

Den misstänkte mannen beskrivs vara lång, smal och ha dåliga tänder. Åldern varierar i vittnesmålen, från 30 till 45 år, och en del har sagt att han är mörkhårig, skriver P4.

Polisen uppmanar alla som kan ha tips att höra av sig på telefonnummer 114 14.

Följ ämnen i artikeln