Boston-involverad skjuten av FBI

Publicerad 2013-05-22

En person som förhördes för eventuell inblandning i bombdåden i Boston sköts ihjäl av en FBI-agent under ett förhör

En man som kan ha haft en koppling till Boston-bomberna har skjutits ihjäl av en FBI-agent, uppger NBC News.

Mannen ska ha varit under förhör när han attackerade agenten.

Den 27-åriga mannen ska ha varit samarbetsvillig i början av förhören, men efter ett tag attackerat agenten som då sköt honom. Mannen ska ha dödats sent på tisdagen lokal tid.

– Vi undersöker just nu ett skottdrama som involverar en FBI-agent, säger specialagent Dave Couvertier i ett uttalande till NBC News.

– Incidenten skedde i Orlando, Florida. Agenten påträffade den misstänkta när han genomförde ett officiellt uppdrag. Vi har inga fler detaljer just nu. Vi kommer att ha mer information senare, säger han i uttalandet.

Enligt Orlando sentinel greps mannen för grov misshandel 4 maj och har därefter förhörts gällande Boston-attentaten. Tidningen skriver också att FBI inte bekräftat om det finns en koppling mellan den döda mannen och de misstänkta i Boston-bombningen. Mannen är ännu inte identifierad.

Kände Tamerlan Tsarnajev

Enligt Fox News ska mannen ha känt Tamerlan Tsarnajev, en av de misstänkta bröderna i Boston maraton-bombningen.

– Han brukade prata i telefon med honom. De pratade senast för en månad sedan. Efter bombningen, jag kunde inte tro på det, säger Khusen Taramov, vän till den dödade mannen.

Vännen, som ska ha bott i Boston ett tag, och Tamerlan Tsarnajev ska ha känt varandra genom att de båda höll på med kampsporten MMA.

Khusen Taramov ska ha berättat för Fox News att han och hans vän båda blivit förhörda av FBI efter bombningen, men säger att de inte har något med den att göra.

– FBI fortsatte att fråga: "Vad är kopplingen?" Men det finns ingen koppling, säger han till Fox News.

Planerat åka till Tjetjenien

Han berättar också att vännen planerat att återvända till Tjetjenien.

– Jag och min vän visste att det här skulle hända. Det var därför han ville lämna landet. Men han avbokade biljetterna. FBI har drivit på honom: "Åk inte, åk inte". Så han beslutade sig för att stanna, säger han.

Khusen Taramov förhördes av FBI under tisdagen. När han släpptes därifrån fick han veta att hans kamrat skjutits till döds.

Tre personer dog och över 170 skadades i bombdådet mot Boston maraton i mitten av april i år, som Tamerlan Tsarnajev, 26, tillsammans med brodern Dzjochar Tsarnajev, 19, misstänks för. Tamerlan Tsarnajev, 26, omkom i en eldstrid med polisen efter dådet medan hans yngre bror kunde gripas efter en omfattande polisjakt.