Tre personer anhållna efter mordet i Stocksund

Publicerad 2019-08-20

Tre personer har anhållits, misstänkta för dödsskjutningen i Stocksund på måndagskvällen.

– De är på sannolika skäl misstänkta för mord, alla tre, säger Ann Öberg på Åklagarmyndigheten.

Under tisdagskvällen befann sig polisen fortfarande vid brottsplatsen i trygghetsskapande syfte.

På måndagskvällen sköts en man i 50-årsåldern ihjäl i Stocksund i Danderyds kommun. Enligt Aftonbladets uppgifter blev mannen träffad i rygg, ben och eventuellt i huvudet.

Händelsen rubriceras som mord.

Polisen inledde en intensiv jakt efter förövarna. Där deltog bland annat hundpatruller, piketstyrka och polisens helikopter.

Under natten mot tisdagen kunde man också hämta in tre personer vid olika tidpunkter, och de har sedermera gripits och anhållits av åklagare.

De anhållna är tre män, 36, 24 och 20 år gamla.

– Brottsrubriceringen är att de tre anhållna är på sannolika skäl misstänkta för mord, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndigheten.

Nya förhör med de anhållna männen genomfördes under tisdagsförmiddagen.

Två av dem är kända av polisen sedan tidigare, dömda för bland annat vålds- och tillgreppsbrott.

Trygghetsskapande arbete

Under tisdagskvällen var polisens avspärrningar runt platsen hävda. På brottsplatsen hade personer lagt ner blommor och tänt ljus.

Utanför den lokala Ica-affären stod en polispatrull kvar och talade med boende i området, ett så kallat trygghetskapande arbete. Och många Stocksundsbor stannade till och pratade med poliserna.

– Det är många som har kommit fram under kvällen och ställt frågor till oss, säger en av poliserna.

Även inne på Ica-affären talade många om måndagskvällens händelse. Anställda vill emellertid inte kommentera det som inträffat utan hänvisar till Icas policy om att enskilda handlare inte ska kommentera händelser.

Den avlidne mannen i Stocksund är, liksom två av de anhållna, känd av polisen sedan tidigare. Han har dömts för vapenbrott och narkotikabrott.

Motivet till mordet är ännu oklart.

Följ ämnen i artikeln