Här vilar räven på Anttis veranda: ”Han har hittat en resort”

Uppdaterad 2019-07-21 | Publicerad 2019-07-20

När Antti Jäminki tittade ut på på veranda i Södertälje såg han en räv som låg och sov skönt i en av stolarna.

Några dagar senare var den tillbaka igen – för att ta sig en lur.

– Han vilar säkert upp sig här efter nattens bravader. Sen ska han väl ut på turné igen, säger Antti.

I måndags kväll kom Antti Jäminki, 56, hem till sitt hus i Södertälje söder om Stockholm efter att ha varit på semester. Han packade upp sina grejer och tittat de ut genom fönstret mot sin veranda. Då upptäcker han att något ludet med svans ligger på en av stolarna.

– Jag tänker: Fan, det är ju en räv som ligger här, säger Antti.

När han klev ut på verandan så reagerade inte den rödpälsade krabaten det minsta.

– Men sen knackade jag lite i väggen. Då tittade han upp på mig lite förskräckt, sen gav han sig iväg.

Men det skulle inte dröja länge innan räven beslöt sig för att göra ett nytt besök hos Antti.

Räven har hittat en skön liggplats

Antti har varit borta mycket i veckan, men när han kikade ut genom fönstret på fredagskvällen var räven där igen. Och som sist låg han och snusade gott på stolen ute på verandan.

– Han ligger och softar. Det är helt fantastiskt! Det känns som han har hittat en resort han kan vila upp sig på, säger Antti och fortsätter:

– Jag lät honom ligga och ta det lugnt. Han vilar säkert upp sig här efter nattens bravader. Sen ska han väl ut på turné igen.

Räven sträckte ut sig på Anttis veranda: ”Han vilar säkert upp sig här efter nattens bravader. Sen ska han väl ut på turné igen.”

Antti bor centralt i Södertälje och det finns inte så mycket skog i närheten. Inte heller har han mat på sin veranda. Så varför räven just valt att ”checka in” på hans veranda för återhämtning är ett mysterium.

– Han kanske tycker att det var en skön plats att ligga på, vem vet. Vi får väl se om han kommer i kväll igen, säger Antti optimistiskt.