Många vittnen när man sköts ihjäl på busstorg

Britt-Marie Seibold/TT

Publicerad 2020-02-06

En man sköts ihjäl vid ett busstorg i Sollentuna centrum norr om Stockholm.

Många personer blev vittnen till händelsen, och polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen har gripits för dådet.

Larmet om skottlossning kom strax efter klockan 14 på torsdagen, då många människor var i rörelse på busstorget, som ligger i anslutning till pendeltågsstationen.

Den skadade, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– Den skottskadade har avlidit på sjukhus till följd av sina skador, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Tomhylsor hittade

Efter uppgifter om att en gärningsperson sprungit mot pendeltågsstationen stängdes tågtrafiken av tillfälligt, men tågstoppet hävdes senare.

– Vittnen har sett en gärningsman springa från platsen men vi undersöker naturligtvis om det kan finnas flera. Det kan ju finnas medhjälpare och anstiftare.

Polisen har spärrat av busstorget där den skjutne mannen hittades och den tekniska undersökningen pågick under kvällen. Specialsökhund har kallats in.

Tomhylsor har hittats på brottsplatsen.

Många vittnen

Eftersom skjutningen ägde rum utomhus vid en tidpunkt när människor började bege sig hem från skola och arbete finns det många vittnen.

Polisen har under dagen förhört många personer och arbetet pågår med att sammanställa vittnesförhören.

– Våra bildanalytiker håller på att inhämta material från övervakningskameror, säger Ola Österling.

Polisen har upprättat ett mobilt poliskontor i området och finns på plats under kvällen och fredagsmorgonen för att svara på frågor från boende i området.

Även Sollentuna kommun har resurser på plats. Kommunen informerar också om händelsen på sin webbplats och erbjuder samtalsstöd för dem som behöver det. Turebergskyrkan håller öppet under kvällen och där finns personal från kommunen på plats.

Lokaltrafikbolaget SL meddelar att inga bussar stannar vid Sollentuna station, efter beslut av polisen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln