Här är de tio misstänkta sexköparna i Uppsala

avFelix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:

Tio män står åtalade för att ha köpt sex vid ”bordellmammans” thaimassage-salong på Hjalmar brantingsgatan.

De betalade 400 kronor för en ”happy ending”, menar åklagaren. Vissa köpte fler och mer, med bara minuters mellanrum.

Här är de misstänkta sexköparna i Uppsala.

Att köpa onani eller en avsugning kostade 400 kronor. Ett samlag kostade mellan 800 och 2000 kronor. Det visar polisens förundersökning. Genom att titta på vilka som gjort swish-betalningar menar åklagaren kunna bevisa att 889 sexköp gjorts. Här är tio av männen som nu åtalas för sexköp.

Man, 53

Säger i förhör att det är hans vänner från Thailand som jobbar i salongen. Han kan dock inte namnet på någon av dem. Han har varit där flera gånger. En gång betalade han först 400 kronor, sen 1000 kronor. En annan gång 2000 kronor och 1500 kronor till.

Ingen utav betalningarna ska ha varit för sex. Han förklarar att han swishat pengarna för att tjejerna på salongen behövt dem. Speciellt en tjej behövde pengar, säger han. Han trodde pengarna gick till den tjejen trots att han swishade till ”bordellmamman”.

På frågan varför han swishat så många gånger så säger han att han är godtrogen och bara vill hjälpa till när de haft så svårt efter tsunamin.

När polisen konfronterar honom med att man fått träff på hans dna så säger han att han har haft sex på salongen. Men det har skett frivilligt och han har inte betalat för det.

Foto: Polisen
Tio män åtalas nu misstänkta för att ha köpt sex i Uppsala.

Man, 26

Bor utmed upplandskusten tillsammans med två andra personer. Han tränar mycket och berättar i förhör hur hans stela nacke och rygg är anledningen till att han uppsökt thaimassagen i Uppsala. Han har först betalat 600 kronor, för att sen betala 400 kronor till. Han säger att han aldrig köpt sex och de extra pengarna var för en två timmar lång specialmassage av hans stela rygg. Tjejen som gav honom massage var fattig, och han ville ge henne dricks.

Man, 30

Bor tillsammans med sin 20-åriga flickvän och deras gemensamma hund i södra Uppsala. Han besökte thaimassagen och betalade först då 500 kronor för att kort därefter betala 400 kronor till via swish. 30-åringen nekar till brott.

Till Aftonbladet vill han inte svara på varför han gjort flera betalningar.

– Nej, jag vill inte lämna några kommentarer i nuläget, säger han.

Man, 36

Bor i Sundbyberg. Han har besökt både salongen i Uppsala och Järfälla flera gånger. Alla gånger har han gjort extrabetalningar utöver vad massage kostar. En av gångerna var han där tillsammans med sin fru. Han har fått erbjudande om sex men han skulle aldrig köpa då han säger att han älskar sin fru.

Man, 27

Driver en falafelrestaurang i Stockholm där han också bor. Han har betalat 400 kronor, sen 500 kronor och sen 300 kronor till när han besökte bordellen. När polisen konfronterar honom med misstankarna säger han att betalningarna är för massage på honom och hans vänner. De hade bjudit honom på mat när han kom på besöket i Uppsala och han ville bjuda tillbaka. Varför summorna skiftar och är gjorda med tio minuters mellanrum kan han inte svara på.

Man, 35

Nekar till att ha köpt sex. När polisen frågar honom varför han först betalat 400 kronor och sen kort därefter 500 kronor till så säger han att han var sen. Han höll på att missa sin bokade tid helt och köpte därför en timme till. Han medger att han fått frågan om sexuella tjänster i samband med thaimassage men att han alltid tackar nej.

När Aftonbladet frågar 35-åringen så står han fast vid sin historia.

– Det är precis som jag sagt till polisen. Du vet, när man får en massage på såna där ställen så erbjuder de alltid sexuella tjänster. Men jag tackar alltid nej.

Vad säger du om polisens bevisning med de dubbla betalningarna?

– Vi får se vad tingsrätten har att säga om det om några månader.

Man, 31

Har tidigare spelat hockey i en högre division. Han erkänner att kan var på salongen i Uppsala den dagen och köpte massage. Han betalade först 400 kronor och sen 200 kronor till. 31-åringen säger att han inte köpte sex för de 200 kronorna, utan extra massage på benen. Han medger dock att han fick frågan om han ville ha ”happy ending”.

Man, 35

Är en av de två personerna som erkänner att han köpt sex på salongen. Han säger dock att det inte bara är hans fel. När han fick massage började massösen ta på honom på intima ställen. Hon erbjöd honom sen lite sexuella tjänster och blev efter det ännu mer närgången. 35-åringen vill inte säga exakt vad han och massösen gjorde, men ha erkänner att det var sex. Han betalade 1000 kronor.

Trots att han erkänt brott så avböjer 35-åringen att kommentera åtalet när Aftonbladet når honom.

– Nej jag vill inte svara på frågor om det där, säger han.

Man, 24

Vill nästan inte svara på några utav polisens frågor. Han menar att de 1000 kronor han betalt bara gått till massage. Några närmare detaljer, eller varför det var så dyrt, minns han inte. Han nekar till brott.

Man, 30

Jobbar som byggarbetare och bor i Järfälla. 30-åringen erkänner brott direkt när polisen berättar att de hittat hans DNA på bordellen i Uppsala. Även han menar att det inte var hans fel och att massören var på honom och tog överallt på hans kropp. När han då fick frågan om sexuella tjänster tackade han ja och betalade 500 kronor för en avsugning.

Aftonbladet har sökt alla åtalade.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Sundbyberg