”Jag har en tavla där jag hånglar med Putin”

Uppdaterad 2022-03-16 | Publicerad 2022-03-15

Jimmie Åkesson gästar podden Trycksmärta och berättar om sin artonårsdag

Följ ämnen
Nato

Det är den 17 maj 1997 och Jimmie Åkesson fyller 18 år. 

Trots att han är så ung har han nyligen blivit invald i Sverigedemokraternas styrelse. Ett parti han knappt tycker är ett riktigt parti. 

För första gången får han ha fest med sina polare i trädgården. I ett tält. Det blir ett minnesvärt kalas, även om han inte minns det. 

Försvarsmakten vill inte att han ska göra lumpen, men det gör inte så mycket – han är i alla fall mest sugen på att studera. Så färden går till Lunds universitet.

I Dagens Nyheter finns en artikel om en blottare som visat sitt ”guldkorn”. I Aftonbladet skriver Doktor Gormander om hur gränsen för yttrandefriheten går vid att diskutera invandringens storlek och det har tecknats ett historiskt avtal mellan Nato och Ryssland som närmar sig varandra.

I detta avsnitt gästas Trycksmärta av Sverigedemokraternas partiledare. Han berättar bland annat om sina föräldrar, vad som ska hända med de ukrainska flyktingarna, varför han uppvaktas av män, varför han blir fysiskt sjuk av kamerablixtar och varför han har en tavla där han hånglar med Putin.

Med: Åsa Linderborg, Bengt Ohlsson och Jimmie Åkesson

Producent: Martin Aagård