Gärningsmannaprofil tas fram på dubbelmördare

TT

Publicerad 2019-10-25

Arlöv den 6 oktober efter att ett äldre par hittats mördat. Arkivbild.

Polisen sätter in en gärningsmannaprofilgrupp för att komma vidare i utredningen om det mördade paret i Arlöv.

Det har nästan gått tre veckor sedan mordet, men någon misstänkt gärningsman finns ännu inte.

– Vi har kommit till en punkt där vi känner att vi behöver den kompetensen, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

I gruppen ingår poliser med lång erfarenhet av komplicerade utredningar och därtill även kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare. Förhoppningen är att gruppen ska kunna ge nya infallsvinklar på brottet.

Rättshjälp utomlands

Via åklagare begär polisen också rättshjälp utomlands. Detta för att närmare kunna kartlägga den mördade kvinnans bakgrund i hennes tidigare hemland.

– Vi behöver kontakta kvinnans anhöriga, säger Ewa-Gun Westford.

Det mördade äldre paret hittades av en hemtjänstpatrull mitt på dagen söndagen den 6 oktober i Arlöv strax utanför Malmö. Hemtjänsten hade varit där bara några timmar tidigare och då var allt i sin ordning.

De hemtjänstanställda lade vid det tidigare besöket märke till en person som befann sig i fastighetens entré, en person som polisen försökt få tag i, utan att lyckas.

Digital dörrknackning

I utredningen har dörrknackning gjorts i ett stort antal bostäder runt parets adress. Nu kommer polisens kontaktcenter att gå vidare med det som polisen kallar digital dörrknackning.

Det innebär att boende i området, som inte bor så nära att de fått personligt besök av polisen, kommer att ringas upp och få frågor om de har gjort några iakttagelser eller har någon information att lämna.

Enligt Ewa-Gun Westford har polisen inte funnit några belägg för att paret blivit rånat i samband med mordet. Inga pengar eller värdesaker tycks ha försvunnit.

– Inte som vi vet eller kan se nu, säger Ewa-Gun Westford.

Följ ämnen i artikeln