Lennart fick parkeringsbot – när han var på begravning

Uppdaterad 2018-07-12 | Publicerad 2018-05-24

När 77-åriga Lennart Olsson var på en av bästa vännernas begravning hade han parkerat bilen utanför kyrkan.

Men under ceremonin fick Lennart och en annan sörjande parkeringsböter.

– Det är så lågt, säger Lennart.

Lennart Olsson, 77, från Tidaholm skulle på en av sina bästa vänners begravning när han som vanligt parkerade sin bil på vägen som går längs kyrkogårdsmuren.

Men när han kom ut från begravningen fick han sig en chock, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

– Jag trodde det var ett skämt först, säger Lennart till Aftonbladet.

Bot på 750 kronor

Det som Lennart trodde var ett skämt var i själva verket en parkeringsbot på 750 kronor. Anledningen var att han inte stod tio meter från korsningen mellan Norra kyrkogårdsgatan och Eriksbergsgatan.

– Omkring min bil stod flera andra bilar. Men just i den här korsningen stod jag och den närmast sörjande. Han fick också lapp.

Lennart som har bott i området i 43 år berättar att det inte finns någon parkeringsplats vid kyrkan och att kyrkobesökare alltid brukar parkera på just den här gatan. Han betonar också att gatan är åtta meter bred och menar att bilarna inte är i vägen för någon där.

– Jag hade svårt att somna på kvällen. Jag låg och tänkte på hur lågt kan de sjunka.

Har betalat boten

Parkeringsvakten som hade gett Lennart och en annan begravningsgäst böter hade alltså agerat korrekt enligt regelverket, men Lennart efterlyser medmänsklighet – och en ordentlig parkeringslösning vid kyrkan.

– Det är ju kanske tre-fyra begravningar i veckan här och det är ingen som vet om att man inte får stå där, menar Lennart.

För att vara på säkra sidan har Lennart betalat in boten men han har också skickat in en skrivelse till polisen där han motsäger sig avgiften.

Följ ämnen i artikeln