Nu kan du använda ”mens-emojin”

avNicole Gustafsson

Publicerad:

Nu har nya emojis släppts igen.

Förutom sengångare, snorkel och ostron så finns även en bloddroppe med i det nya utbudet.

Men vad symboliserar den egentligen?

Tidigare i år avslöjades vilka emojis som kommer släppas under 2019. Bland de nya symbolerna finns djur som sengångare och flamingo, samt mat som våffla och falafel.

En till nykomling som kommer i och med uppdateringen iOS 13.2 är en bloddroppe. Och bakom de nya emojisarna finns Unicode Consortium som sätter den internationella standarden för symboler för alla plattformar.

Biståndsorganisationen Plan International har varit drivande med att ta fram en emoji som symboliserar mens. Men att bloddroppen skulle vara en tydlig ”mens-emoji” tycker inte alla är självklart, något som norska tidningen Minmote rapporterat om.

1 av 2 | Foto: Emojipedia
Ny emoji i form av bloddorppe.

”Tänker inte att mensen fått sin egen emoji”

Emojipedia beskrivs bloddrops-emojin kunna symbolisera bloddonation, att man blöder eller har menstruation. Och att bloddroppen kan betyda flera olika saker håller norska sjuksköterskan och influencern Tale Maria Krohn Engvik med om.

– Jag tänker inte att mensen fått sin egen emoji. En bloddroppe kan innebära så mycket olika saker och behöver inte handla om mens. Får man den emojin är inte mens det första man tänker på, man tänker snarare att personen skurit sig. Så de borde ha tagit i mer, säger hon till tidningen.

Samtidigt ser Plan International positivt på att en ny emoji som kan användas för att symbolisera mens nu finns tillgänglig skriver tidningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mens

Emoji