Bil körde över kajkant – två döda

TT

Publicerad 2023-12-01

Räddningstjänsten och polisen på plats vid Sydkajen i Malmö på torsdagskvällen efter larm om att en bil hamnat i vattnet.

Två personer har hittats döda i en bil som på torsdagskvällen tros ha kört över kajkanten i Industrihamnen i Malmö. Polisen misstänker inte att något grovt brott ligger bakom.

– Vi har anträffat två avlidna personer i bilen. De två personerna är män mellan 25 och 30 år gamla, säger Magnus Lefèvre vid polisen i region Syd.

Polisen vet ännu inte hur bilen hamnade i vattnet, men det finns film från övervakningskamera som polisen tagit del av, uppger Patric Fors, presstalesperson vid polisen.

– Jag vet att vi har tagit del av filmsekvenser, men vad de visar kan jag inte gå in på.

Ärendet utreddes inledningsvis av utredningssektionen inom polisen, men har flyttats till trafikgruppen, uppger han.

Vad betyder det?

– Att vi inte misstänker något grövre brott.

Enligt uppgift till TV4 Nyheterna ska filmerna visa hur bilen kör runt och sladdar i snön på kajen före olyckan. Detta kan Patric Fors varken bekräfta eller dementera, eftersom han inte känner till uppgiften.

Inledningsvis fanns det inte heller något som talade för att det skulle handla om ett grovt brott, men en utredning gällande mord inleddes. Under fredagsmorgonen ändrades rubriceringen till vållande till annans död.

Kropparna är skickade till Rättsmedicinalverket för att fastställa dödsorsaken, och bilen är tagen i beslag för att genomföra en teknisk undersökning. I nästa vecka får polisen troligtvis svar från Rättsmedicinalverket, och kommer då veta mer. Ingen person är ännu misstänkt i utredningen.

Följ ämnen i artikeln