Nu är Madeleines make också skriven i Sverige

Uppdaterad 2015-02-16 | Publicerad 2015-02-06

Så klarar du flytten hit utan kris, Chris

Hovet avslöjade att prinsessan Madeleine är folkbokförd i Sverige.

Nu bekräftar Skatteverket att även maken är skriven i landet.

Aftonbladet lät amerikansk-svenska artisten LaGaylia ­Frazier, 53, ge Chris O’Neill ­sina bästa tips för att klara kulturchocken.

Hovets informationschef Margareta Thorgren meddelade i går att prinsessorna Madeleine och Leonore numera är folkbokförda i Sverige.

– Hela familjen bor i Stockholm och just nu är det prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore som är skrivna här, sa Margareta Thorgren till Aftonbladet på torsdagen.

Flyttanmälan

Nu kan Aftonbladet berätta att även Madeleines make Chris O'Neill är skriven i Sverige.

– Vi fick in en anmälan om flyttning till Sverige gällande alla tre per den 3 februari. Jag kan bekräfta att Chris också är folkbokförd sedan den 3 februari. De har angett att de ska bosätta sig här permanent, säger Tobias Wijk, verksamhetsutvecklare på Skatteverkets folkbokföringsområde.

Madde träffade handläggare

Han berättar att åtminstone prinsessan Madeleine personligen träffat en handläggare på Skatteverket.

– Det är personlig inställelse som gäller i de här fallen, säger Tobias Wijk.

Familjen är skriven i Madeleines lägenhet på Hovstallet. Därmed ska Chris O'Neill framöver betala kommunalskatt i Stockholm.

Som EU-medborgare med arbete har Chris, som är både amerikansk och brittisk medborgare, automatisk uppehållsrätt i Sverige och behöver därför inte registrera sig eller ansöka om uppehållstillstånd hos Migrationsverket. Efter fem år har han möjlighet att få permanent uppehållsrätt.

Hovet avböjer att kommentera Chris framtid i Sverige.

– Jag har inget mer att säga i det här ärendet, säger informationschef Margareta Thorgren.

Artisten LaGaylia Frazier, 53, lämnade Miami för Sundsvall 2001. Ett av hennes råd till Chris O’Neill om vad han bör tänka på som ny i Sverige ­lyder:

Förväxla ­inte System­bolaget med en bank.

Se resten av hennes tips här intill.

ANNONS