Tio års fängelse för man som hotade poliser

TT

Publicerad 2018-12-11

En 35-årig man har dömts till tio års fängelse bland annat för att ha hotat och försökt döda flera poliser. Arkivbild.

En 35-årig man döms av Norrköpings tingsrätt till tio års fängelse för flera brott, bland annat mordförsök, misshandel av sin sambo och grovt hot mot tjänsteman, skriver Norrköpings Tidningar.

Det var tidigare i höst som ambulans kallades till en bostad i Norrköping. Det var den nu dömde mannen som hade ringt 112 och sagt att hans sambo ramlat och skadat sig. Sambon berättade för ambulanspersonalen att hon hade misshandlats av mannen och polis tillkallades.

När polisen anlände barrikaderade mannen sig i lägenheten tillsammans med parets barn. Och när polisen försökte ta sig in i bostaden hotade mannen poliserna och högg med kniv både genom ytterdörren och mot poliserna.

Polisen tog sig in i bostaden och lyckades till slut få 35-åringen att överlämna sig. På väg till polisstationen fortsatte mannen att hota poliserna.

35-åringen döms nu av Norrköpings tingsrätt till tio års fängelse. Rätten fastslår att det inte "finns anledning att befara en allvarlig psykisk störning eller sjukdom".

Mannen ska även betala skadestånd om totalt över 400 000 kronor till sin sambo och de poliser som han både försökt knivhugga och hotat.

Följ ämnen i artikeln