Kommunal stänger Metropol Palais

Publicerad 2016-02-17

Kommunal stänger sin skandalomsusade lyxrestaurang Metropol Palais nu på lördag.

Detta efter Aftonbladets avslöjanden om mångmiljonförlusterna i fackförbundets krogverksamhet.

”Det har nu visat sig att de ekonomiska kalkylerna inte motsvarade verkligheten”, skriver Kommunal i ett pressmeddelande.

Krogen på Sveavägen i centrala Stockholm har drivits genom handelsbolaget Lyran konferens sedan 2014.

Nu har Lyrans tillförordnade styrelse fattat beslut om att avveckla verksamheten.

”Beslutet att öppna restaurangverksamhet i lokalerna grundade sig på antagandet att restaurangen i kombination med konferens- och eventverksamhet skulle bära sig ekonomiskt efter investeringar och en viss etableringstid. Det har nu visat sig att de ekonomiska kalkylerna inte motsvarade verkligheten. HB Lyran ska därför avveckla restaurangverksamheten på Restaurang Metropol Palais och i stället ägna sig åt att utveckla verksamheten på kursgården Marholmen”, skriver Kommunal i pressmeddelandet.

Porrstjärna uppträdde naken

Förra månaden avslöjade Aftonbladet att Lyran konferens gått back med 320 miljoner kronor sedan bolaget bildades. Krogen har även uppmärksammats eftersom den hyrts ut för shower med grova sexanspelningar. Bland annat har porrstjärnan Puma Swede uppträtt naken i lokalerna.

Bo Carlsson, tillförordnad vd för Lyran konferens, säger dock att avvecklingen av Metropol Palais inte beror på Aftonbladets avslöjanden.

– Skriverierna har egentligen ingenting med det att göra. Det jag tittar på är förutsättningarna för att driva krogen kommersiellt. De förutsättningarna finns inte och därför är det bättre att avveckla så fort om möjligt, säger han till Aftonbladet TV.