God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2018-08-28

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

70 döda – WHO-chefen till FN

Uppåt 70 människor har fått sätta livet till i det senaste utbrottet av ebola i Kongo-Kinshasa. Chefen för Världshälsoorganisationen (WHO) kallas nu till FN:s säkerhetsråd för att informera om den allvarliga situationen.
Läs hela artikeln

Löfven firades med valfläsk

I valreklamen köper Stefan Löfven (S) en kokt med bröd och drömmer om ett samhälle som håller ihop. Efter Aftonbladets debatt uppvaktades han av partikamrater – med grillkorv.
– Det går lika bra, sa Löfven och lät sig väl smaka.
Läs hela artikeln
Tittarnas dom: Hon var bäst i Aftonbladets debatt

Flyktingar flygs hem av presidenten

Nästan 100 venezuelanska flyktingar har accepterat ett erbjudande från president Nicolás Maduro om att bli hemflugna från Peru till Venezuela efter att situationen för dem har försvårats i Peru.
Läs hela artikeln

Höggs med gaffel vid middagsbordet

Familjemiddagen slutade på sjukhus för popstjärnan Ronan Keatings fru Storm. Anledning: Hon blev huggen i ansiktet med en gaffel.
Läs hela artikeln
Förlänger avskedsturnén efter succén

Lindelöf sågas: ”Tycker faktiskt synd om honom”

Manchester Uniteds försvar hade en tung kväll mot Tottenham. Då sågar Liverpool-ikonen Jamie Carragher svenske Victor Nilsson Lindelöf.
– Jag tycker faktiskt synd om honom, han (Lindelöf) borde inte spela på den här nivån, säger han.
Läs hela artikeln
Lindelöf-aktien i krasch på börsen
Robin Olsens mardröm i hemmadebuten

Maria hjälpte ensamma kvinnan på marken

Kungsbackabon Maria Frennberg, 48, såg en äldre dam med rullator trilla ned på gatan i söndags. Hon sprang genast fram för att hjälpa till, men eftersom hon inte lyckades få upp damen själv så började hon vinka till flera bilar för att få hjälp.
– Jag förstår inte. Det är bara rent hyfs att hjälpa en äldre dam när hon ramlat, säger hon.
Läs hela artikeln

Valet har blivit ett farligt spel

SUSANNA KIERKEGAARD: Politik har blivit lite som schack – för att veta vad din röst, ditt drag, leder till måste du tänka flera steg i förväg och förstå den andra spelaren.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!