Väg i Bromma avstängd efter översvämning

Publicerad 2020-01-04

Vattenläckan i Bromma är nu stoppad.

Men ett 20-tal hus i området är drabbade av översvämningar.

– Vi jobbar med att försöka få ut vatten från dessa bostäder, säger Storstockholms brandförsvar.

Vägen mellan Bergslagsvägen och Bällstavägen vid Islandstorget översvämmas av vattnet från morgonens vattenläcka.

Vid 16.10-tiden var vägen fortfarande är avstängd i båda riktningar från Ängbyplan till Bergslagsvägen/Råckstavägen. Enligt Trafikverkets hemsida kommer problemet inte vara åtgärdat förrän 21.00.

Klockan 11.20 meddelar räddningstjänsten att man lyckas häva vattenläckan.

– Vi håller nu på at bistå med insatser till de 20-tal hus i området som har drabbats. Vi kommer att vara på plats under dagen och pumpa ut vatten från bostäderna, säger Storstockholms brandförsvar.

Flera personer boende i Västerort i Stockholm har hört av sig till Aftonbladet och upplever att deras vatten i kranarna är missfärgat. Men enligt Stockholms Vatten och Avfall är detta helt ofarligt.

”Vattnet kan vara lite missfärgat och att innehålla luft. Det försvinner efter ett par minuter”, skriver de på sin hemsida.

”Hög smäll”

Det är ännu inte fastställt vad som orsakade vattenläckan. Enligt räddningstjänsten har en ledning eller en koppling tillhörande Stockholm Vatten och avfall brustit.

En boende i bostadsområdet hörde en smäll strax efter åtta på lördagsmorgonen.

– Jag hörde en smäll och när jag skulle tvätta händerna märkte jag att det var lågtryck i kranarna. Grannarna hade samma problem. Jag ringde då till Stockholms Vatten som bekräftade att räddningstjänsten var på väg, säger han till Aftonbladet.

På bilder som Aftonbladet tagit del av är vägen helt vattenfylld.

– Det rör sig om väldigt mycket vatten. Det är ingen fara för människor. Men det är olämpligt att köra bil, säger Magnus Skyttberg på Storstockholms brandförsvar.

Ett vittne berättar för Aftonbladet att det är nog minst 30 till 40 centimeter vatten på vägen.

Det första larmet om den stora vattenansamlingen kom till ledningscentralen runt 8:30.